Vuoden alkuajatukset, missä ja mihin?

Vuoden 2018 loppu meni hurjalla vauhdilla. Alkuvuosi on ollut itselläni hyvinkin levollista aikaa. Siksi vasta nyt olen saanut ajatuksia kokoon viime vuodesta. Yrittäjänä vuoden vaihtuessa ajattelen yritykseni tilannetta, saavutettuja tavoitteita sekä katson parhaani mukaan asiaa myös asiakkaan näkökulmasta. Yritysidea syntyi omasta kokemuksestani, johon moni voi samaistua. Voit lukea lisää tarinastamme blogista.

Turkuun muutto ja sen haasteet

Turkuun saapuminen 2017 oli jännittävää aikaa; antaa apua lemmikin omistajille ja erityisesti lemmikin menettämiseen, joka on väistämättä edessä jokaisella lemmikin omistajalla. Samalla uuteen paikkakuntaan saapuminen on pelottava hetki, hyppy tuntemattomaan.

Mennyt vuosi näytti onnistumisten lisäksi ne haasteet, mitä ulkopuolinen kokee saapuessaan vieraalle paikkakunnalle. Vaasan ’kotikenttä’ etu oli antanut luottoa yrityksen ideologiaan ja uskottavuuteen. Vieras ei vaan ’rockaa’ niin hyvin tuntemattomalla alueella. Jokainen tietää tunteen osallistuessaan johonkin tapahtumaan, kun ei tunne sieltä ketään. Olet innoissasi ja täynnä energiaa,  mutta kukaan ei huomioikaan sinua. Tämä tunne on se ristiriitainen fiilis, kun olet innoissasi yritystoiminnasta, muttet saa rakennettua nopeasti itsellesi/yrityksellesi tarpeellisia kontakteja.

Vaasasta muuttaessani useampi henkilö kertoi kokemuksistaan, miten Turkuun ei ns. pääse sisään ja että ”piirien” löytäminen kestää. Itse näen asian kuitenkin niin, että jokaisessa kaupungissa on oma sisäpiirinsä. Vaasassakin, kuin myös kaikissa kaupungeissa. Enkä siis ole valmis uskomaan siihen että jonkun yrityksen selviytyminen on henkilöiden aiemmasta asumispaikkakunnasta kiinni! Puolitoista vuotta on mennyt nopeasti ja ihmiset alkavat huomaamaan että Turussa on tällainen Tähtipölyn erikoispalvelu tarjolla.  Olen iloinen ja tyytyväinen kaikista asiakkaistani, joiden kanssa olen keskustellut ja niidenkin, joita en ole tavannut fyysisesti.

Me Tähtipölyssä koemme yhteiskuntamme muuttuvan kovemmaksi ja välinpitämättömämmäksi. Useilta ihmisiltä puuttuu läheiset ja tukiverkosto kokonaan. Yksinäisyys on kasvanut ja tätä myötä lemmikkien osa on muuttunut tärkeämmäksi useassa yhteiskuntaluokassa.

Ne asiakkaat, jotka ovat päätyneet Tähtipölyn palveluun, ovat tyytyväisiä. Palvelumme saaminen lemmikin omistajien tietoisuuteen kestää oman aikansa uudella paikkakunnalla. Nyt alkaa asiakaskokemukset edetä suusta suuhun suosittelujen perusteella – näin saamme tiedon eteenpäin ettei lemmikin viimeistä matkaa tuhkauksineen tarvitse tehdä ainoastaan perinteisesti ja kolkosti, vaan toteuttaen toiveita lämmöllä.

Nyt minun täytyy toppuutella itseäni, antaa ajan kulua ja tiedon kulkea suusta suuhun.

Paljon on vielä töitä edessä, jotta saamme Turun laajan alueen heräämään erityiseen kivijalkapalveluumme. Tietoisuuden saaminen lemmikin omistajille kestää oman aikansa uudella paikkakunnalla.

Tutustu asiakaskertomuksiin.

Perinteet tuhkausalalla

Perinteiden ja rutiinien rikkominen on suurin haasteeni Turussa. Lemmikinomistajat ovat tottuneet eläinklinikan vuosikymmenien ohjeistuksiin lemmikin tuhkausasioissa ja myös eläinklinikan henkilökunta on oppinut tekemään asiat vuosikymmeniä samalla tavalla. Pieneläinten hautaustoimisto Tähtipöly on keskittynyt lemmikin omistajiin, jotka haluavat lemmikin viimeisen matkan yhteyteen henkilön, jolla on aikaa pysähtyä ja kuunnella. Asiakaskokemus on meille tärkein.

Toimintamme tukee myös eläinklinikoiden henkilökuntaa. Arvostan itsekin suuresti ammattitaitoista henkilökuntaa eläinlääkäriasemilla. Mutta ei heidänkään tarvitse kaikkea osata ja tietää – olemme apuna eläinlääkäriklinikoilla tuhkaus- ja uurnaasioissa. Olemme apuna myös eutanasian kohtaamisessa. 

Luennot

Mielestäni lemmikin luopumiseen liittyviä asioita ei vieläkään osata keskustella avoimesti. Asiasta puhutaan, mutta hiljaisesti. Hiljaisesti tarkoitan ettei missään valmistella ja neuvota avoimesti miten voisi valmistella itseään aikaan jolloin on  luovuttava rakkaasta ystävävästään. Olen törmännyt keskustelu foorumeissa kommenteihin, että lemmikin kuolema tulee vastaan kun sen aika on.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että paljon on myös tehtävissä. Ennakoiden omia tunteitamme, pystymme päätöksen tekoon ja näin vältämme lemmikin mahdollisen elämän kivun kanssa.

Harvassa ovat yhä eläinseurat tms, jotka uskaltavat ottaa näinkin haastavan asian jäsenilleen keskusteltavaksi?

Luennoista voi ottaa yhteyttä siirtymällä tästä tiedusteluun >>

Tähtipöly shop

Vaikka Turun toimipisteen alku kangerteleekin jossain määrin, niin verkkokauppamme puolestaan on löytänyt oman paikkansa valtakunnallisesti. Tuotteiden valikoimaa tulemme parantamaan entisestään. Tahdomme tarjota erilaisia vaihtoehtoja, niin tyylillisesti kuin hinnallisestikin. Joulukuussa kiireiseen hetkeen lasermerkkauskone joutui ison ongelman eteen ja työjonon paine oli kova. Täytyi saada tilaukset jouluksi perille. Tästäkin selvittiin ja pystyimme lomailemaan vuodenvaihteen.

Vuoden ensimmäinen kuukausi vaihtui jo helmikuuhun. Matkamme kohti kesää alkaa. Ajatus alkaa jälleen tottumaan uusiin tämän vuoden haasteisiin: Suurin on Tähtipölyn olemassaolon löytyminen lemmikkieläinten omistajille.

Pian on ystävänpäivä, joten rakastetaan ympärillämme olevia ihmisiä ja lemmikkejä,

Virpi