Tarinamme

Tähtipölyn tehtävä

Tähtipöly, kuten monet muutkin yritykset sai alkunsa omasta tarpeesta. Tähtipölyn tehtävänä on saattaa rakas lemmikki viimeiselle matkalleen rauhallisesti ja kunnioittavasti sekä omistajien surua tukien. Neuvomme ja autamme asiakkaitamme jo usein ennen viimeistä matkaa esimerkiksi lemmikin vanhetessa. Tähtipölyyn voi myös ottaa yhteyttä, kun pahin on jo tapahtunut.

Arvoihimme kuuluu omistajan surun vähentäminen kipeässä päätöksenteossa ja sen jälkeen. Jaettua ja tuettua surua on helpompi käsitellä – toivomme myös, että omistajat löytävät pientä lohtua siitä tiedosta, että lemmikin poismeno voidaan toteuttaa rauhallisessa ja tutussa ympäristössä henkisiä voimavaroja säästäen.

Surun kohtaaminen silmästä silmään

Tähtipölyn konsepti syntyi 2000-luvun alussa, kun Virpi ja minä emme kokeneet saaneemme tukea tai apua, jota tarvitsimme lemmikkiemme kuollessa. Lemmikki on perheenjäsen, ja koko perhe suree, kun pitää päästää irti ja sanoa hyvästit.

Ihmisiä varten on olemassa hautaustoimistoja, joista voi hakea neuvoja käytännön asioissa. Itse olen työskennellyt kukka- ja hautaustoimistossa 17 vuotta. Mutta lemmikkieläimille ei ollut vastaavaa palvelua, ja halusimme muuttaa asian. Näin syntyi Tähtipöly vuonna 2012.

Näemme joka viikko, että monet muutkin lemmikkieläinten omistajat arvostavat inhimillistä kontaktia, jota Tähtipölystä saa. Monet kokevat arvokkaaksi sen, että meillä voi käydä etukäteen sekä saada neuvoja ja tietoa käytännön asioista muun muassa eutanasiaan ja tuhkaukseen liittyen. Meille voit tuoda lemmikkisi rauhassa ja hiljaisuudessa tai noutaa lemmikin uurnan muistohuoneestamme – tämä tarjoaa kauniin muiston suuren surun ja menetyksen keskellä.

Tähtipölyn toiminnan ydin on auttaminen niissä hetkissä, joissa suru on suuri.

Lämpimin terveisin

Lenita Kaivonen, Tähtipölyn perustaja