Toimintaohjeita luopumisen hetkeen

Miten toimitaan?

Tähtipölyn kautta järjestyy kaikki tarvittavat palvelut lemmikkinne eutanasian tai äkillisen poismenon jälkeen. Otamme luonnollisesti huomioon teille tärkeät seikat. Voimme miettiä yhdessä miten ja missä järjestyksessä lemmikkinne poismenoon liittyvät viimeiset palvelut hoidetaan.

1. Kun on aika luopua

Lemmikin viimeiseen matkaan liittyy paljon asioita. Eläinlääkärikäynnit, lemmikin sairaus tai vanhuuden tuomat merkit sekä tuhkaus- ja hautausasiat pyörivät mielessä. On jäähyväisten järjestelemistä, jaksamista ja muistamista. Nämä asiat tulevat osaksenne juuri silloin, kun ette oikein jaksaisi. Tuemme asiakasta ennakkoon suunnittelemaan lemmikille viimeisen matkan, jotta voitte keskittyä viettämään viimeiset hetket yhdessä levollisesti.

2. Lemmikin eutanasia

Vain eläinlääkäri voi auttaa lemmikkinne viimeiselle matkalle. Voimme esimerkiksi yhdessä varata toivomaltanne eläinlääkäriltä eutanasia-ajan. Noudamme lemmikkinne eläinklinikalta. Tähtipölyssä on hiljainen, rauhoittava huone, jonne voitte myös itse tuoda lemmikkinne, mikäli ette halua jättää häntä eläinlääkärille.

3. Lemmikin poismeno kotona

Voimme noutaa kotona poismenneen lemmikkinne tuhkaukseen tai hautaukseen. Vaihtoehtoisesti voitte tuoda lemmikkinne meille sovittuna ajankohtana ja jättää jäähyväiset kaikessa rauhassa.

4. Lemmikin poismeno viikonloppuna tai pyhäpäivinä

Joskus tapahtumat ajoittuvat hankalaan ajankohtaan, kuten myöhäiseen iltaan, viikonloppuun tai pyhäpäiviin. Silloin on oman alueenne päivystävä eläinlääkäri käytettävissä, katso Vaasan alueen päivystävät eläinlääkärit. Jos soittaessa ette tavoita meitä, jättäkää viesti. Otamme teihin yhteyttä heti, kun olemme huomioineet viestinne. Mikäli lemmikki pidetään kotona esimerkiksi yön yli, voitte kääriä lemmikin hänelle rakkaasen peittoon ja laskea omaan petiin, kuljetuslaukuun tai vahvaan laatikkoon. On myös hyvä sijoittaa hänet viileähköön paikkaan, kunnes nouto tapahtuu tai vaihtoehtoisesti tuotte lemmikkinne meille.

5. Uurnan ja muistotuotteiden valinta

Tähtipölyssä on erilaisia uurnamalleja, jotka sisältyvät Tähtipölyn palvelupaketteihin. Voitte valita esimerkiksi materiaalien, koristeiden tai muun läheiseltä tuntuvan asian perusteella. Voimme myös mahdollisuuksien mukaan tilata juuri toiveidenne mukaisen mallin valmistajalta. Kauttamme järjestyvät myös hautakivet, muistolaatat, muistokorut ja asiaan liittyvät muistotuotteet.

6. Lemmikin tuhkaus

Sovimme kanssanne sopivan ajankohdan, milloin lemmikkinne saapuu Tähtipölyyn. Määrittelemme saapumisen perusteella, milloin lemmikillenne valitsemanne palvelupaketti on noudettavissa toimistostamme. Yhteistuhkauksessa tuhka sirotellaan Vaasan pieneläinhautausmaan metsäiseen lehtoon. Lisäpalveluna on mahdollista, että toimitamme uurnan teille kotiin.

7. Lemmikin hautaus

Sovimme kanssanne sopivan ajankohdan, koska lemmikkinne saapuu Tähtipölyyn. Määrittelemme yhdessä, milloin lemmikkinne on haudattuna Vaasan kaupungin pieneläinhautausmaalle. Hautaus-palvelupaketissa on toimitusaikana 5 arkipäivää. Toimitusaika lasketaan siitä, kun lemmikkinne saapuu Tähtipölyyn.

Lemmikkiä ei voida haudata talvikuukausina hautauspaikan maan ollessa jäässä.

8. Toimitusaika

Tuhkauksen palvelupaketit sisältävät toimitusajan, joka on 10 arkipäivää.  Hautauspaketeissa toimitusaika on 5 arkipäivää. Toimitusaika lasketaan siitä, kun lemmikkinne saapuu Tähtipölyyn.

9. Muistokirjoitus

Voitte halutessanne käyttää Tähtipölyn muistokirjoituspalstaa ja kunnioittaa rakkaan lemmikkinne muistoa muistokirjoituksella. Tämä palvelu on kaikilla käytettävissä.

10. Maksutavat toimistossa

Maksu tulee suorittaa viimeistään uurnan noutohetken yhteydessä. Mikäli olette valinneet hautauksen, maksu suoritetaan ennen hautausta.

Maksuvaihtoehtoja ovat

  • ennakkolasku
  • käteinen
  • debit- tai credit-kortit (Visa, Mastercard)
  • Visa Electron

11. Toipuminen

Aika parantaa haavat ja lemmikkinne elämä jatkuu tähtipölynä Linnunradan toisella puolella.