När det är dags att säga farväl

Hur fungerar det?

Via Tähtipöly-Stjärnstoft kan Du ordna med allt som gäller eutanasi eller plötslig bortgång av Ditt sällskapsdjur. Vi respekterar naturligtvis alla de saker,  som känns viktiga för dej. Vi kan tillsammans fundera var och hur vi går tillväga med de tjänster som gäller Ditt sällskapsdjurs bortgång.

1. När det är dags att ta farväl

Många saker är förknippade med Ditt djurs bortgång. Besök hos veterinären, tecknen på husdjurets sjukdom och åldrande, samt tankar över kremering eller begravning upptar Dina tankar. Och om alla dessa saker måste tas beslut, just när man inte riktigt har kraft och ork. Vi hjälper och stöder med planeringen av den sista färden, så att Ni kan fokusera på att ta vara på den sista tiden tillsammans i lugn och ro.

2. Eutanasi för sällskapsdjur

Det är endast veterinären som kan hjälpa Ert husdjuret med den sista färden och ge eutanasi. Vi kan t.ex. tillsammans med er beställa tid för eutanasi till den klinik ni önskar. Vi hämtar sedan Ert husdjur från veterinären. Eller så finns på Tähtipöly-Stjärnstoft ett lungt, och fridfullt rum, dit Ni själva kan föra ert husdjur

3. Om sällskapsdjuret somnar in hemma

Vi kan hämta djur som somnat in hemma för kremering eller begravning. Alternativt kan Ni också själv föra sällskapsdjuret till oss enligt överenskommen tid och i lugn och ro ta avsked.

4. Om husdjuret somnar in under veckoslut eller helgdagar

Ibland kan insomningen förstås ske vid en lite krångligare tidpunkt, som t.ex. sent på kvällen, under helger eller andra högtider. Då skall man kontakta dejourerande veterinär i den egna regionen (Vasa områdets dejourerande veterinär). Om Ni inte kommer i kontakt med oss på telefonen, lämna ett meddelande. Så kontaktar vi Er, så fort vi noterat Ert meddelande. Om husdjuret blir hemma t.ex under natten, kan Ni med fördel svepa in husdjuret i dess favorit filt och lägga i den egna sovbädden, i transport buren/väskan eller i en stabilare låda. Det är också bra att placera husdjuret på ett så svalt ställe som möjligt, framtills hämtningen sker, eller alternativt Ni kommer med husdjuret till oss.

5. Val av urna och minnessaker

På Tähtipöly-Stjärnstoft finns olika modeller av urnor som ingår i Tähtipölys service-paket. Du kan välja urna enligt material, utsmyckning eller enligt någon annan faktor som känns viktig för Dig. Vi kan också inom vissa ramar beställa en urna enligt Ditt speciella önskemål från våra leverantörer. Via oss kan Du också beställa en minnessten / gravsten, minnesplaketter, minnessmycken eller andra minnessaker.

6. Kremering av sällskapsdjuret

Vi kommer överens tillsammans med Er om en passande tid, när husdjuret kommer till Tähtipöly-Stjärnstoft. Utgående från det servicepaket Ni valt till Ert husdjur, kan vi fastställa när allt är klart att hämtas.  Som tilläggstjänst är det möjligt att vi levererar urnan hem till Dig.

Samkremeringens aska strös ut i minneslunden på Vasa stads smådjursbegravningsplats.

7. Begravning av sällskapsdjuret

Vi kommer överens om en tidpunkt då husdjuret förs till Tähtipöly-Stjärnstoft´s kontor.  Och så gör vi tillsammans upp om en tid då Ditt djur skall vara begravet på Vasa stads smådjursbegravningsplats. Begravnings-servicepaketen har en leveranstid på 5 vardagar. Leveranstiden räknas från att husdjuret kommit till Tähtipöly-Stjärnstoft.

Begravning av husdjur kan inte genomföras under vinterhalvåret, pga av praktiska problem med upptiningen av gravplatsen.

8. Leveranstid

Kremerings Servicepaketen har en leveranstid på 10 vardagar. Begravnings Servicepaketens leveranstiden är 5 vardagar. Leveranstiden beräknas från att Ert husdjur kommit till Tähtipöly.

9. Minnetexter

Ni kan om Ni önskar använda Tähtipölys hemsidors spalt för minnestexter, och på så vis hedra Ert kära sällskapsdjur med en minnesskrift. Denhär tjänsten ingår i alla våra servicepaket.

10. Olika faktureringsätt

När Din beställning är klar kan vi sända Dig fakturan per post eller till din e-mejladress, ifall Du inte vill betala på byrån samtidigt med att Du hämtar urnan. Du kanske istället just då vill ta Dig tid att i den fridfulla miljön i minnesrummet komma ihåg alla goda stunder med Ditt älskade sällskapsdjur.

Betalningen sker senast när Ni avhämtar urnan från vårt kontor. När det gäller begravningspaketen, sker betalningen innan husdjuret gravläggs.

Alternativa betalningssätt är:

  • Bank- eller kreditkort (Visa, Mastercard)
  • Kontant
  • Visa Electron
  • Förskottsfaktura

11. Livet går vidare

Med tiden blir saknaden lättare att bära och Du kan kanske med värme tänka att Ditt sällskapsdjur fortsätter som ett stjärnstoft genom det blå universum ända fram till andra sidan av Vintergatan.